Vad gör en snickare?

En snickare arbetar i huvudsak med trä, men idag har yrket breddats och vi arbetar ofta även med andra material såsom kakel och betong. Vårt uppdrag handlade från början om att sammanfoga trädelar tills de blev till möbler och andra saker, men idag är detta bara en nisch inom snickeri. Som snickare av dag arbetar vi främst med byggprojekt. Vi bygger till exempel din nya trappa, ditt nya kök eller hela ditt nya hus, men gärna även ditt nya köksbord. Nära samarbeten förs med elektriker, målare, VVS-företag och andra hantverkare i Örebro, vilket gör att vi har möjlighet att anta även de mest omfattande av arbeten.

Göra det själv eller anlita ett proffs?

Det har på senare tid blivit ganska populärt att ge sig på diverse projekt själv och det ska man såklart göra om man har kunskaperna som krävs. Tyvärr är det många som tar sig lite vatten över huvudet när de väljer att ex. lägga det nya golvet själv efter att ha sett en tutorial på Youtube och i de flesta fall är det både billigare och bekvämare att ringa en snickare från början istället för efter ett halvavslutat och halvmisslyckat arbete.

Vill du ha lite tips och råd så delar vi mer än gärna med oss av våra kunskaper och vi stöttar dig gärna i dina projekt. Kontakta gärna oss, din snickare i Örebro

Utbildning och fortbildning

Alla snickare som arbetar på vårt snickeri har gedigen utbildning och gott om erfarenhet. Samtidigt väljer vi aktivt att delta vissa fortbildningskurser för att bredda vår kompetens, eller gå djupare in i något som vi redan har gott om kunskap i. Hantverksyrken som snickare blir man aldrig fullärd i och utvecklingen går väldigt fort framåt - så det gäller att hänga med.